Friday, August 31, 2007

Sære Tokyo

Dag to (30. aug): Akihabara

Dagen startet med å bli vekt av Anders, som kom til Tokyo ganske nøyaktig ett døgn etter meg og Henrik. Etter en kjapp frokost på Ueno bar det til Akihabara som huser "Electronic Town".

Akihabara tjener som hovedsete for Japans legendariske elektronikk-industri, og bugner av alt fra store grossister til mindre sjapper som selger alt fra neste års datamaskiner til roboter, mikroskopiske komponenter og ellers alt du trenger for å skru sammen en datamaskin fra scratch. Dette er himmelen for enhver nerd, med andre ord.

Akihabara kan dok ikke lengre gjøre krav på å være den eneste "Electronic town" i Tokyo, da den har møtt konkurranse fra større bysentre som Shinjuku (mer om det senere) og Ikebukuro - for ikke å snakke om andre land som Korea, Taiwan og Kina. For å holde trykket oppe har Electronic Town også kastet seg på den enorme "Anime" (animasjon) og "Manga"-bølgen (Manga = japanske tegneserier) som utrettelig rir landet. Det kan se ut som om Akibahara har trådt inn i en spesiell nisje i dette markedet: nemlig den pornografiske varianten av Manga.

Nakne tegneseriefigurer utgjør visstnok et stort marked, skal vi dømme etter størrelsen på denne sjappa som solgte nesten utelukkende slike figurer. For dama med lyseblått hår til høyre må du ut med 1500 norske...


Dingsebomser i bøtter og spann


Electronic Town

Akihabara var selfølgelig ikke det eneste stedet vi besøkte i dag.. Mer kommer så snart jeg får tid til å skrive..

Lars Fredrik

No comments: