Thursday, August 30, 2007

Lost in Translation

Den første dagen i Tokyo ble rolig. På en eller annen måte klarte vi å navigere oss gjennom T-banenettet til Ginza, som er kjent for sine fasjonable handlegater og for å ha de høyeste eiendomsprisene i verden. Like i nærheten ligger også Imperial Palace og Finansdistriktet (et av flere). Vi ila også Tokyo Stock exchange et besøk, bare for å finne ut at dørene stengte i det vi kom.


Finansdistrikt (ved Hong dori).

Undertegnede foran Imperial Palace. Man ser kun en liten del av bygningsmassen (bygningen i bakgrunnen huser betjeningen).

Vi bor rett ved Ueno Park, som ligger litt utenfor den hektiske bykjernen. Likevel er det "sentralt" i den forstand at vi har 10 minutter å gå bort til T-banestasjonen (Ueno) og Kinesei Line (privat t-banelinje som går direkte til flyplassen). T-banesystemet er noe for seg selv, og det var på lykke og fromme vi kjøpte billetter i billettautomatene, som ikke har forklaring på Engelsk. Vi kjøpte den billigste billetten (sikkert beregnet for pensjonister eller barn) og satset på at eventuelle kontrollører ikke snakker engelsk de heller.


Ueno Park


Handlegater ved Ueno

Ueno viste seg være et mye mer spennende område enn vi først hadde trodd. Vi vandret inn den trange gaten litt til venstre på bildet, og fant et gigantisk område med haugevis av små sjapper som selger alt fra norsk laks til potensmiddel ala reinsdyrhorn og tørket gud-vet-hva.

I dag skal vi (kanskje) innom steder som Shibuya, Omote-Sandõ og Asakusa.

No comments: